Klassebeskrivelse

Tåspiss

Tåspiss er en klasse hvor man lærer basic øvelser i tåspiss teknikk. 

Vi har delt inn klassene i Tåspiss 1, Tåspiss 2 og Tåspiss 3.

I Tåspiss 1 vil du lære hvordan du bruker skoene, hva som er viktig å huske på før man tar de på, enkle styrkeøvelser både med og uten sko. Her gjelder det å bli sterk og trygg nok til å prøve ulike enkle øvelser med skoene.

Alder: man må ha fylt 12,5 år for å kunne delta. Dette er pga kroppen ikke er fullt utviklet før dette, og siden det er veldig stor belastning for føttene å bruke tåspiss sko, så er det viktig å begynne før skjelettet og kroppen er klar!

Denne klassen er på 45 min.
Plasser på denne klassen: 20

I Tåspiss 2 vil man lære litt mer avanserte øvelser og bygge videre på tåspiss teknikken. Det er veldig viktig at man følger begge tåspiss klassene (både 1 og 2), for å kunne bli sterkere og trygge på nivå 2.

Alder: man må ha fylt 12,5 år for å kunne delta. Dette er pga kroppen ikke er fullt utviklet før dette, og siden det er veldig stor belastning for føttene å bruke tåspiss sko, så er det viktig å begynne før skjelettet og kroppen er klar!

Man må også ha fullført minst ett semester på Tåspiss 1 før man kan starte på Tåspiss 2. I tillegg må man gå på begge klassene hvis man skal følge Tåspiss 2.

Denne klassen er på 45 min
Plasser på denne klassen: 15

I Tåspiss 3 vil man lære litt mer avanserte øvelser og bygge videre på tåspiss teknikken. Det er en videreføring av Tåspiss 2. Det er veldig viktig at man følger både Tåspiss 2 og 3, for å kunne bli sterkere og trygge på nivå 3.

Alder: man må ha fylt 12,5 år for å kunne delta. Dette er pga kroppen ikke er fullt utviklet før dette, og siden det er veldig stor belastning for føttene å bruke tåspiss sko, så er det viktig å begynne før skjelettet og kroppen er klar!

Man må også ha fullført minst ett semester på Tåspiss 1 + 2 før man kan starte på Tåspiss 3. I tillegg må man gå på både Tåspiss 2 + 3 klassene hvis man skal følge Tåspiss 3.

Utstyr:
- Klær: vi ønsker at elevene har hvit/rosa dansetights (fåes kjøpt hos La Salle de Danse for kr.50,-), hotpants og singlet eller ballettdrakt og skjørt. 
Denne kleskoden gjør det enklere for pedagogen å se knær, ankler og føtter, slik at hun kan på best mulig måte hjelpe til og gi tilbakemelding.
- Sko: Her er det viktig å gå i ballett butikk første gangen for å få tilpasset riktig størrelse.
Her anbefaler vi denne butikken i Tønsberg pga proffesjonell bemøtelse og rimeligere pris: http://www.skoyteshop.com/Shop/List/T%C3%A5spiss/206/1  
- Pads: Pads er noe de fleste foretrekker å bruke i skoene. Dette er en beskyttelse som legges rundt tærne i skoen, slik at belastningen blir mindre. Her varierer det i ulike typer pads: tøy pads, silikon pads. Her må man nesten også prøve hva som passer best. (fåes kjøpt på Skøyte Shop i Tønsberg)

Klassisk Ballett

Klassisk Ballett er den mest kjente ballettstilen og legger vekt på å øve de klassiske ballettposisjonene. Den danses både alene, med en partner "pas de deux" eller i en stor gruppe som danser sammen "corps de ballet".

Antrekk: tights eller strømpebukse, ballettdrakt eller singlet, ett lite skjørt eller shorts, ballettsko eller myksko.
Hår: oppsatt.

Klassen finnes i 5-6 år, 7-8 år, 9-11 år og fra 13 år litt øvet/øvet.

Contemporary

Contemporary dance er en populær form som har utviklet seg gjennom de siste årene og blitt en dominerende form i forestillinger for profesjonelle dansere , spesielt den vestlige verden. Stilen er en fusjon mellom klassisk, moderne og jazz lyrical. Fokuset er teknikk og kontroll fra ballett og moderne og innholder også contract-release, floorwork og lyrisk dans. Dansen blir utført for det meste barbeint og musikken kan være fra forskjellige stilarter.

Antrekk: trangt tøy (slik at vi ser bein og armer når du beveger deg)
Hår: bort fra ansiktet.

Klassen finnes i 9-11 år, nybegynner fra 12 år, litt øvet fra 12 år, øvet fra 13 år,videregående og advanced for ungdom !

Jazz

Jazzballett bygger i større eller mindre grad på de tradisjonelle jazzteknikkene, men har stor bredde i forhold til sjanger, uttrykk og musikk. I en jazz klasse kan du få forskjellige stilarter som funk, afro, latin, street, lyrisk og musikal etc. En jazz klasse inneholder oppvarming, teknikk del, styrke, uttøyning, ulike trinn og kombinasjoner over gulvet, hopp og klassen avsluttes gjerne med en dansekoreografi.

Antrekk: tights elle strømpebukse, valgfri overdel
Hår: bort fra ansiktet
Sko: jazz sneakers eller sokker

Klassen finnes i: jazz/show 9-11 år, litt øvet fra 12 år, girly street jazz,  jazz videregående ungdom, jazz/burlesque videregående ungdom!

mobilitetstrening for dansere/stretch

Mobilitetstrening for dansere/stretching gir dansere en mulighet til å jobbe med sin fleksibitet og styrke samtidig! Dette er også en klasse som kan passe ypperlig for voksne som sliter med stive kropper

Klassen er beregnet på ungdommer fra 13 år og Voksne og er på 60 min.

Hip Hop/Street

Hiphopdans  refererer til  dansestiler  som blir danset til  hiphopmusikk , eller som har utviklet seg som en del av  hiphopkulturen . Dette inkluderer et bredt spekter av stilarter, blant annet  breakdance locking  og  popping  som ble utviklet på  1970-tallet  av  afrikansk-amerikanere  og  latinamerikanere . Hva som skiller hiphopdans fra andre danseformer er at danserne  freestyler  (improviserer) ofte og at hiphopdanserne engasjerer seg i «dansebattles». Uformelle freestyle-sessions og battles er som oftest gjort i en  cipher , «en sirkulær danseplass som danner seg naturlig når dansingen begynner»  Disse tre elementene – freestyling, battles og ciphers er nøkkelkomponenter i hiphopdans.

Antrekk: baggy klær (hip hop og street), knebeskyttere
Hår: bort fra ansiktet
Sko: street sko vanlige sko med hel såle, kan bruke nesten alt mulig)

Klassen finnes i: 5-6 år, 7-8 år, 9-11 år street, Hip Hop 9-11 år, Hip Hop Gutter, Gutter street popping, Hip Hop Øvet og videregående uttak!

Afro Hip Hop

Afro Hip Hop er en dansestil hvor musikk og bevegelser er mye inspirert av den afrikanske kulturen og dansen med trommer og kraftige bevegelser, store hopp og enorme bevegelses utslag er dette en dansestil til å bli glad i!!

Antrekk: valgfritt
Sko: barbeint
Hår: helst løst

Klassen finnes i: 7-8 år, 9-11 år, Afro Fusion Åpent Nivå og videregående ungdom!

Latin

Latin Dans er ett begrep som omfatter flere stilarter innenfor pardans. Det refererer til typer ballroom dans og folkedans som (med få unntak) oppsto i Latin-Amerika .

Den kategorien av latinske danser i de internasjonale Sport dans konkurranser består av cha-cha-cha , rumba , samba , paso doble , og også den jive av USA opprinnelse.

Social latinske danser inkluderer salsa , mambo , merengue , Tumba , bachata , bomba , plena , og den argentinske tango .

I denne timen vil danserne jobbe med trinn og teknikk (uten partner) med utgangspunkt i disse ulike stilene innenfor latin dans.


Antrekk: tights eller trang bukse, valgfri topp
Hår: bort fra ansiktet
Sko: jazzsneakers eller sokker på klassene 9-11 år, nyb/litt øvet. Latinsko på øvet og videregående

Klassen finnes i:  nyb fra 11 år, litt øvet fra 12 år  og øvet/videregående fra 13 år

Voksen klasse "LadyStyle" og "UrbanStyle"

Dette er klassen for deg som savner å danse, har danset for mange år siden eller tror du er for gammel til å starte igjen!! DET ER DU IKKE!!! Malin vil gi deg masse herlige danseglede i 90 min med teknikk innenfor jazz, moderne, latinsk, hip hop og broadway og du vil føle en enorm danseglede, fellesskap og mestring!!!

"LadyStyle" fokuserer på den feminine siden ved dansen i ulike stiler innenfor show, latin, contemporary og jazz.

"UrbanStyle" er den litt tøffere delen av dansen hvor vi introduserer blant annet hip hop, street, afro hip hop og funk.

Her er det bare å melde seg på!

Aldergrense: fra 18 år. (p.s de fleste er godt over 25 år!!!)

Kompaniene

Vi har to ulike kompanier på danseskolen:

Edge Company:
dette er elite kompaniet hvor danserne her blir plukket ved audition hver høst ut og krever ett høyt nivå.
aldersgrense: fra 13 år
Neste uttak er til Høsten 2017 Audition:
Søndag 13.august kl:12-17 eller
Søndag 20.august kl:12-17

Edgeness Aspirantkompani:
her blir danserne plukket ut via audition hver høst og har sin plass ett år. aldersgrense: fra 9-12 år
Neste uttak er til Høsten 2017 Auditon:
Lørdag 12.august kl:12-16
Rolletrening

Dette er en time som kun er til de som får utdelt roller i forestillingene!

Rolletreningene er på fredager mellom kl:15-20 fra og med uke 12.

Rolleinnehaverne blir plukket ut via audition og de får egen innstudering denne timen.

Audition våren 2017: Søndag 5.mars kl:12-18

Vi er ute etter:
-Hovedrolle jente/gutt fra 13 år (advanced nivå): The Joker
-Hovedrolle jente fra 13 år (advanced nivå): Harlequin
-Hovedrolle jente/gutt fra 13 år (advanced nivå): Batman

-Birolle gutt/jente fra 13 år(videregående nivå): Catwoman (burlesque)
-Birolle gutt/jente fra 13 å(videregående nivå)r: Spiderman (contemporary hip hop)
-Birolle gutt/jente fra 13 år (vidergående nivå): Den sorte svanen (Tåspiss, tøff ballett 
-Birolle gutt jente fra 13 år (videregående nivå): Den hvite svanen (Ballett, tåspiss)
-Birolle jente fra 12 år (øvet nivå): Neo (contemporary hip hop
-Birolle gutt/jente fra 12 år (øvet nivå): Mr.Smith (Contemporary hip hop)

-Statist rolle gutt/jente 9-11 år: Super Mario
-Statist rolle gutt/jente 9-11 år: Brozer

Breakdance

Breakdance  er en gatedans som opprinnelig oppstod i South  Bronx , i  New York City  på begynnelsen av  1970-tallet . Gjennom DJen  KOOL DJ HERC  og hans breakbeat mixing, hvor han brukte to identiske plater og spilte de instrumentale bitene i låtene etterhverandre for og forlenge breaket i låten. Med dette oppsto dansen, og hva KOOL HERC kalte B-boys. DJ´s og B-boys var elementene som senere skapte Hip Hop.

Breakdance er en veldig akrobatisk dansestil og hvor rytme, musikalitet og induvidualitet er veldig sentralt!

Klassen finnes i: Åpent Nivå og øvet fra 12 år
Du kan skrive telefonnummer, e-postadresser osv. her. Det er en egen boks nedenfor for e-postadresser.

Popping/Locking

Popping er en street dance og en av de opprinnelige funk stiler som kom fra California på 1960-1970-tallet. Den er basert på teknikken for raskt kontrahering og avslappende muskler til å forårsake et rykk i danserens kropp, referert til som en pop -eller en hit . Dette gjøres fortløpende til rytmen av en sang i kombinasjon med ulike bevegelser og positurer.

Nært beslektede illusoriske dansestiler og teknikker er ofte integrert med dukker for å skape en mer variert forestilling. Disse dansestiler inkludererrobot , vinket og tutting. Imidlertid er forskjellig fra dukker bryte og låsing , som det er ofte blandet. En popping danser er ofte referert til som en popper.

Som en av de tidligste funk stiler, popping er nært knyttet til hip hop dans . Det er ofte utført i kamper , der deltakerne forsøker å utkonkurrere hverandre foran et publikum, noe som gir rom for improvisasjon og freestyle trekk som er sjelden sett i show og forestillinger, for eksempel samspill med andre dansere og tilskuere. Popping og beslektede stilarter som vinket og tutting har også blitt innlemmet i elektronika dansescenen til en viss grad, påvirke nye stiler som væske og siffer og turfing .


Locking: Låsing (opprinnelig Campbellocking ) er en stil av funk dans , som i dag er også forbundet med hip hop . Navnet er basert på konseptet av låse bevegelser, som i utgangspunktet betyr frysepunktet fra en rask bevegelse og "låsing" i en viss posisjon, holde den posisjonen for en kort stund og deretter fortsetter i samme hastighet som før. Det er avhengig av rask og distinkt arm og håndbevegelser kombinert med mer avslappede hofter og ben. Bevegelsene er generelt store og overdrevet, og ofte veldig rytmisk og tett synkronisert med musikken. Låsing er ganske ytelse orientert, ofte i samspill med publikum ved å smile eller gi dem en high five , og noen trekk er ganske komiske i naturen. En danser som utfører låsing kalles et skap . Skap vanligvis bruker en særegen klesstil, som for eksempel fargerike klær med striper og bukseseler .

Du kan skrive telefonnummer, e-postadresser osv. her. Det er en egen boks nedenfor for e-postadresser.

High Heels Class

High Heels Class er en klasse spesielt beregnet på unge jenter, som vil danse ultrafeminint i høte heler!

Dansestilen er funky, kul, sprudlende jazz, til artister som Beyonce og Christina Aguilera!! Dette er en klasse som kommer til å bli superpopulær!!!

Antrekk: 
Treningstøy: gjerne tights og singlet
Sko: sko med høye heler. Kan bruke vanlige sko med hel.

Klassen er på 60 min, har Åpent Nivå fra 13 år.
Du kan skrive telefonnummer, e-postadresser osv. her. Det er en egen boks nedenfor for e-postadresser.

Gutteklasser

Vi har også egne gutteklasser. Her inviterer vi Gutter fra 8 år til å danse :-) og disse klassene er uhyre populære!!!

Vi har 2 klasser for gutter:

Hip Hop Gutter; som er en Hip Hop klasse, med inntroduksjon av enkle breakdance triks.

Gutter Street Popping; som er en Street klasse med fokus på popping/locking.

Begge klassene er på 45 min.

Skotøy og knebeskyttere anbefales.
Du kan skrive telefonnummer, e-postadresser osv. her. Det er en egen boks nedenfor for e-postadresser.
e-post: